tisdag 25 januari 2011

Morgonrusning

Få saker stressar upp mig som morgonrusning tillsammans med mina systrar och bröder i ett snöande Stockholm. Alla har liksom inte samma fokus att komma framåt, denna morgon har jag identifierat följande kategorier av människor.

Mariga Märta och Mats: En tjej/dam elle kille/man mellan 40 och 60 som liksom knatar på men inte kommer någonstans. Oavsett vilken sida man försöker göra en omkörning på, så tycks det omöjligt. Mariga Märta och Mats tar god tid på sig och rusar inte för ett kommande tåg eller buss, hon eller han sällskapar ofta med minst 3 påsar eller väskor och gärna med en arbetskamrat eller granne i samma kategori.

Rök Rickard: tar sista blosset precis när tåget kommer och sprider därför en otrevlig lukt i hela vagnen.

Ettriga Ella och Erik: Skyr inga hinder för att komma i tid till nästa tåg. Småspringer konstant och rusar uppför de sista trapporna mot stationen. Står något ivägen för ettriga Ella och Erik tar dom fram spikskorna.

Parfym Pernilla: struntade kort och gott i duschen och parfymerade sig istället!

Mikrofon Micke: Tar ansvaret och uppmanar alla att gå lite längre in i vagnen så att alla ska få plats, trots att det inte finns en millimeter kvar att stå på.

De var mina medresenärer denna morgon och skulle jag kategorisera mig själv så skulle det förmodligen bli ettriga Ella och ni kan formodligen läsa om mig i någon annans blogg om morgonterrorister, men den bjuder jag på!

Ha en underbar tisdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar