tisdag 10 augusti 2010

Back on track

Så var första jobbdagarna avklarade och det känns redan som att vardagen har tagit sitt grepp om familjen. Men det känns bra, vi är back on track och jag börjar längta till fredagsmys och middag med vin.

Ikväll hade G svårt att somna och kom upp ca 10 gånger. Till slut satt vi, jag, M och G på översta trappsteget mot nedervåningen och försökte reda hur det var fatt med vår annars så kvällströtta lilla kille.

- Jo, mamma och pappa jag vill inte gå på dagis, jag vill vara på landet med er, åka båt, bada och åka till Göteborg.

Hur kan man med ord förklara för en fyraåring hur mycket man hellre vill tillbringa dagarna hela familjen tillsammans och mysa i all oändlighet istället för att jäkta till bussen i morgon bitti. Vi avslutade samtalet med klischan att man måste ha lite vardag för att det ska bli mysigt med semester, för det skulle ju inte vara kul med semester jämt.

Ja, det fattar ju vilken unge som helst att det skulle vara urtråkigt att gå på Liseberg varje dag, eller bada tills läpparna blir blå, eller fika vid stranden varje mellanmål, eller sova så länge man vill eller ha myskväll varje kväll, äta glass i mängder och ha mamma och pappa vid sin sida hela dagarna, ja det skulle verkligen vara supertrist, och nej vår G köpte inte det argumentet.

Tänk ändå hur viktigt tiden och semestern är tillsammans, för alla i familjen!

Love!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar